German desk

Voor Nederlandse ondernemers die hun markt willen vergroten is uitbreiding naar Duitsland een logische stap. Het land ligt naast de deur, heeft meer dan 80 miljoen inwoners aan wie u uw product kunt verkopen en de (zakelijke) cultuur lijkt wel een beetje op die van Nederland. Het juridisch kader in Duitstalige landen wijkt echter wezenlijk af van dat in Nederland.

Bert van Mieghem is lid van de Deutsch-Niederländische Rechtsanwaltsvereinigung / Duits-Nederlandse Advocatenvereniging en spreekt vloeiend Duits. Hij begeleidt Duitstalige ondernemers in Nederland en Nederlandse ondernemers die actief zijn of worden in het Duitstalige gebied (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg, Liechtenstein).

Voor het opstellen en beoordelen van Duitstalige overeenkomsten is meer nodig dan een vloeiende beheersing van de Duitse taal. Bert van Mieghem beschikt over ruime ervaring met Duitse juridische en culturele aspecten.

Bert van Mieghem adviseert Duitstalige ondernemingen die in Nederland een bv willen overnemen of bijvoorbeeld een STAK-structuur willen oprichten. Daarnaast staat hij Nederlandse bedrijven bij die een GmbH overnemen of op andere wijze actief worden in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk. Waar nodig wordt samengewerkt met Duitse advocaten en notarissen. De cliëntbegeleiding houdt niet op bij de overname van een bv of GmbH. Wybenga advocaten is bijvoorbeeld behulpzaam bij het opstellen van goede algemene voorwaarden, die passen in het rechtssysteem. Het enkele vertalen van algemene voorwaarden in het Nederlands of het Duits is daarbij niet genoeg.