Tanker Amba Bhavanee succesvol geveild

29 aug 2017

De motortanker “Amba Bhavanee” is op 16 augustus 2017 met succes geveild voor het Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba. Op 4 juli 2017 werd het schip eveneens geveild, maar omdat de koper zijn verplichtingen niet nakwam, was een herveiling noodzakelijk.

De veilingen vonden plaats op verzoek van de twaalf bemanningsleden en een voormalig bemanningslid van de tanker, bijgestaan door advocaten Kirsten Boele, Romke Wybenga en Patrick Slob van Wybenga Advocaten. De koopsom bedraagt USD 4,8 miljoen. Aanleiding voor de scheepsveiling was het niet betalen van loon door de werkgever. Ook werden de zeevarenden niet tijdig gerepatrieerd.

De Amba Bhavanee ligt al sinds 2012 voor anker voor de kust van Aruba. De eigenaar van het schip was door financiële problemen niet in staat het schip varende te houden. Omdat ook eerdere bemanningen steeds niet werden betaald voor hun werkzaamheden aan boord van de tanker, werd door Wybenga Advocaten al driemaal eerder beslag gelegd op het schip. Drie eerdere veilingen vonden echter steeds op het laatste moment geen doorgang, omdat de vorderingen van de bemanningsleden alsnog werden voldaan.