Wyblog

Een blik in de smaakvolle keuken van Wybenga Advocaten, met regelmatig een nieuw opiniestuk, actuele uitspraak of anderszins relevante ontwikkeling binnen onze rechtspraktijk.

Teeven 2.0

15 nov 2018 Door: Romke Wybenga

We wisten het nog niet maar weten het nu wel: onze minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker heeft zich ontpopt als een Teeven nieuwe snit, zeg maar een Teeven 2.0.

De onderverhuurovereenkomst (Deel II: bedrijfsruimte)

23 okt 2018 Door: Pieter Hamer

Het staat een huurder niet zonder meer vrij een bedrijfsruimte onder te verhuren. De huurder is zich niet altijd bewust van de potentiele gevolgen van onbevoegde onderverhuur.

Gebruikersvergoedingen voor ex-samenwoners; wie betaalt wat?

15 okt 2018 Door: Alexandra Barendsen

Wanneer samenwoners samen een huis hebben gekocht en uit elkaar gaan, kan de vraag zich voordoen wie nu eigenlijk wat moet betalen voor dat huis. Hierover heeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden zich vrij recent nog uitgelaten.

Gaat re-integratie vóór vakantie?

03 okt 2018 Door: Walla al Jaboury

Werkgevers en werknemers zijn verplicht om aan re-integratieverplichtingen te voldoen, bij gebreke waarvan eventuele sancties volgen. Wat gebeurt er echter als een werknemer bij re-integratie niet zozeer passende arbeid weigert, maar er bewust voor kiest om niet op de werkvloer te verschijnen omdat hij op vakantie wil gaan?

Pensioen afgekocht: kijk naar de Wvps, niet naar stamrechtvergoedingen

27 sep 2018 Door: Alexandra Barendsen

Het gebeurt niet vaak, maar soms trouwen mensen voor de tweede keer en komen zij wederom tot de conclusie dat zij willen scheiden. Wat betekent dit voor het pensioen dat is opgebouwd in de periode tussen de huwelijken en ineens is afgekocht?