Corona: werknemers, wat betekent werktijdverkorting voor jou? DEZE REGELING IS INMIDDELS VERVALLEN

UPDATE 18 MAART 2020: DEZE REGELING IS INMIDDELS VERVALLEN!

KLIK HIER VOOR DE VERVANGENDE NOODREGELING

——

Ben je een werkgever? Klik dan hier.

Het is een bijzondere tijd. Het coronavirus houdt heel Nederland in zijn greep. De maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen volgen elkaar snel op en zijn steeds verstrekkender. Het advies luidt nu zoveel mogelijk thuis te werken, voor zover dat kan. Bovendien moeten onder andere cafés, restaurants en sportclubs hun deuren sluiten.

Het kan zijn dat jouw werkgever geen of minder werk voor jou heeft. Betekent dit dat je ook geen of minder loon ontvangt? Nee, zo simpel ligt het gelukkig niet.

In principe zal jouw werkgever jouw normale salaris moeten betalen. Ook als jouw werkgever geen of minder werk voor jou heeft. Eventueel kan jouw werkgever werktijdverkorting aanvragen. In dat geval werk je minder uren per dag/week of werk je in uitzonderlijke gevallen helemaal niet. Voor het verlies aan inkomsten ontvang je een WW-uitkering.

Vereisten werktijdverkorting

Werktijdverkorting mag niet zomaar worden toegepast. Jouw werkgever moet daarvoor eerst een vergunning aanvragen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Er gelden twee eisen:

1.       er is sprake van buitengewone omstandigheden die in redelijkheid niet tot het normale ondernemingsrisico kunnen worden gerekend; én

2.       gedurende tenminste twee kalenderweken maar maximaal 24 kalenderweken, kan tenminste 20% van de ter beschikking staande arbeidscapaciteit niet worden benut.

De vergunning wordt - als jouw werkgever aan de eisen voldoet - voor zes weken verleend.

Als de situatie na zes weken niet is verbeterd, kan de werktijdverkorting worden verlengd. Als de situatie is opgelost zal je weer je normale werkzaamheden verrichten.

Gevolgen werktijdverkorting

Werktijdverkorting is een tijdelijke oplossing. Je blijft gewoon in dienst bij jouw werkgever en zodra de buitengewone omstandigheden voorbij zijn, zal je ook weer je normale uren werken.

In de periode waarin werktijdverkorting wordt toegepast, ontvang je minder loon. Dit wordt gecompenseerd met een WW-uitkering van het UWV. In de praktijk bestaat onduidelijkheid of je recht blijft houden op je volledige loon, of dat de loondoorbetalingsverplichting vervalt tijdens de werktijdverkorting en je alleen de WW-uitkering ontvangt. In de Regeling onwerkbaar weer is geregeld dat bij andere bijzondere omstandigheden dan 'onwerkbaar weer' de loondoorbetalingsverplichting vervalt als de werkgever toestemming tot werktijdverkorting heeft gekregen. De wettelijke verplichting tot het doorbetalen van het loon lijkt daarmee te zijn vervallen. Op de website van de Rijksoverheid en het UWV staat echter nog vermeld dat, waar het betreft de situatie in verband met Corona, werknemers hun volledige loon zullen ontvangen. Dit lijkt in strijd met de regeling en onjuist.

Normaal gesproken geldt dat je moet solliciteren als je een WW-uitkering ontvangt. Tijdens de werktijdverkorting geldt dit in eerste instantie niet. Pas als je helemaal niet werkt en de werktijdverkorting is na zes weken verlengd, dan komt de sollicitatieplicht in beeld.

Heb je vragen over werktijdverkorting, of loop je tegen andere problemen aan? Neem contact met ons op: 010- 2140000.