Wat kost een echtscheiding?

Wat kost een echtscheiding? Dit is een veel gestelde vraag aan de advocaat. Er komt bij een echtscheiding veel kijken. Wat spreken we af voor de kinderen? Wie blijft in het huis wonen? Hoe moet het allemaal financieel? Zaken die geregeld moeten worden terwijl er tegelijkertijd veel emoties spelen, boosheid, verdriet en angst.
Een goede begeleiding in dit proces door een advocaat is belangrijk. Maar wat kost dat?
Ook al heb ik door de jaren heen honderden echtscheidingsprocedures behandeld, een eenheidsprijs is nauwelijks te geven. Deels heeft een scheidende cliënt de kosten zelf in de hand, maar soms wordt die ongewild in de strijd van de partner getrokken en heeft dan geen andere keuze dan zich in de procedures te laten vertegenwoordigen door een advocaat. Dat maakt het echtscheidingsproces, en daarmee ook de kosten ervan, deels onvoorspelbaar.
Scheiden kost dus geld en dat is zuurder geld dan de kosten voor het huwelijksfeest.
Daarom heeft ons kantoor voor doorsnee zaken pakkettarieven vastgesteld. Met doorsnee zaken bedoelen wij zaken waarbij partijen samen bereid zijn tot een redelijke oplossing te komen. Naast de pakketten voor de echtscheidingen (Samen scheiden en Mediation), bieden wij ook pakketten voor het berekenen van kinder- en partneralimentatie en het maken van een ouderschapsplan. Als u nog geen duidelijk beeld hebt van wat u in uw situatie het beste kunt doen, is een kennismakingsgesprek een goede keuze. Op onze website 'Echtscheiding op maat' geven we daarover informatie.
De aangeboden pakketten bieden cliënten houvast en duidelijkheid over de kosten van de echtscheiding.

Kijk op www.echtscheiding-opmaat.nl