Gedeeltelijke beëindiging van de arbeidsovereenkomst: de gulden middenweg?

In 2018 bepaalde de Hoge Raad dat een werknemer bij een werkvermindering (van 20% of meer) recht heeft op een gedeeltelijke transitievergoeding. Betekent dit dan ook dat een werkgever de arbeidsovereenkomst van een werknemer gedeeltelijk mag ontbinden? Inmiddels heeft de Hoge Raad zijn licht laten schijnen op deze vraag.

Wat speelde er in deze zaak?

Een werkneemster was werkzaam op twee locaties voor twee verschillende opdrachtgevers. De eerste opdrachtgever was zeer tevreden over haar functioneren, de tweede totaal niet.

De werkgever besloot daarom deze werkneemster niet langer in te zetten voor de ontevreden opdrachtgever en haar in plaats daarvan in te zetten op een andere locatie voor een andere opdrachtgever. De werkneemster was het niet eens met deze overplaatsing. Zij weigerde op de nieuwe locatie te verschijnen. Op de eerste locatie werkte zij nog wel.

De werkgever had er genoeg van en verzocht de kantonrechter de arbeidsovereenkomst te ontbinden. De kantonrechter heeft het verzoek afgewezen. Het gerechtshof oordeelde anders en wees het verzoek wél toe. De werkneemster stelde vervolgens in cassatie dat de arbeidsovereenkomst slechts gedeeltelijk ontbonden had moeten worden.

Het oordeel

De arbeidsovereenkomst mag niet gedeeltelijk worden ontbonden volgens de Hoge Raad. Voor de beëindiging van de arbeidsovereenkomst geldt een gesloten stelsel van regels. Pas als sprake is van een geldige, in de wet opgenomen ontslaggrond kan de arbeidsovereenkomst worden ontbonden. De wettelijke regeling biedt niet de mogelijkheid de arbeidsovereenkomst gedeeltelijk te ontbinden. Ook in met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die per 1 januari 2020 in werking is getreden, is deze mogelijkheid niet geïntroduceerd. De Hoge Raad oordeelt daarom dat het niet mogelijk is om de arbeidsovereenkomst gedeeltelijk te ontbinden.

Wat betekent dit voor werkgevers en werknemers?

Betekent het bovenstaande dat het niet mogelijk is de arbeidsovereenkomst van een werknemer gedeeltelijk te beëindigen? Nee, gelukkig niet! De arbeidsovereenkomst kan weliswaar niet via de rechter gedeeltelijk worden ontbonden, maar er zijn genoeg andere mogelijkheden:

·         Partijen kunnen schriftelijk overeenkomen dat de arbeidsovereenkomst gedeeltelijk wordt beëindigd.

·         De arbeidsovereenkomst kan in zijn geheel worden beëindigd, waarna een nieuwe, aangepaste arbeidsovereenkomst wordt gesloten.

·         De werknemer kan op basis van de Wet flexibel werken verzoeken minder uren te werken.

Ben jij voornemens de arbeidsovereenkomst van een van jouw werknemers (gedeeltelijk) te beëindigen of wordt jouw arbeidsovereenkomst gedeeltelijk beëindigd? Neem voor advies contact op: winde@wybenga-advocaten.nl