Betaald ouderschapsverlof: hoe zit het?

Sinds 2 augustus 2022 hebben werknemers recht op twee maanden betaald ouderschapsverlof. Deze blog licht het betaald ouderschapsverlof toe.

Waaruit bestaat het ouderschapsverlof?

Werknemers hebben recht op 26 weken ouderschapsverlof. Dit verlof kan tot acht jaar na de geboorte van het kind worden opgenomen.

Van de 26 weken kunnen 9 weken als betaald ouderschapsverlof worden opgenomen. Dit verlof kan worden opgenomen totdat het kind één jaar is. Is sprake van adoptie of opneming in een pleeggezin, dan kan het verlof binnen één jaar na adoptie/opneming worden opgenomen voor zover het kind nog geen acht jaar oud is.

Wordt het verlof niet of niet volledig in de hierboven omschreven periode opgenomen? Dan kan de werknemer het verlof niet meer als betaald, maar nog wel als onbetaald verlof opnemen.

Let op: ook de werknemer die vóór invoering van het betaald ouderschapsverlof ouder is geworden, heeft recht op betaald ouderschapsverlof als het kind nog niet de leeftijd van één jaar heeft bereikt voor zover de 26 weken nog niet zijn opgenomen.

Waar heeft de werknemer recht op tijdens het betaald ouderschapsverlof?

Tijdens het betaald ouderschapsverlof heeft de werknemer recht op 70% van het dagloon, en ten hoogste 70% van het maximumdagloon (1 juli 2022: € 232,90 bruto). In een cao of arbeidsovereenkomst kan een aanvullende betalingsplicht voor de werkgever zijn overeengekomen.

De uitkering wordt betaald door het UWV en wordt achteraf, dus na opname van het verlof, aangevraagd door de werkgever. De aanvraag tot betaling hiervan kan in één keer na het gehele verlof of in twee of drie keer worden gedaan, zodat tussentijds al een (deel)betaling wordt gedaan. Een aanvraag kan hier door de werkgever worden ingediend via het UWV werkgeversportaal.

Werkgever: let op je informatieplicht

Sinds 1 augustus 2022 is de op de werkgever rustende informatieplicht verruimd. Sindsdien moet de werkgever de werknemer onder meer informeren over de aanspraak op vakantie en ander betaald verlof waarop de werknemer recht heeft. Hieronder valt het betaald ouderschapsverlof.

De werkgever moet een werknemer binnen één maand na aanvang van de werkzaamheden informeren over het betaald verlof. Een werknemer die voor 1 augustus al in dienst was, dient binnen een maand na een daartoe strekkend verzoek van de werknemer te worden geïnformeerd.